E - registar

Centar za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija zadužen je za uspostavu u upravljanje E - registrom javnih investicijskih projekata u skladu s preuzetim zaduženijima Akcijskog plana podrške izvozu 2014.-2015. Vlade Republike Hrvatske.

 

OBAVIJEST ZA JAVNOST

 

31. prosinca 2014. - E-registar javnih investicijskih projekata otvoren javnosti

U okviru provedbe Akcijskog plana podrške izvozu 2014.-2015. Vlade RH* Centar za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija (CEI) pripremio je E-registar javnih investicijskih projekata za javnu objavu (mjera 3.2.1. Akcijskog plana).

Cilj javnog E-registra je redovito i pravovremeno informiranje hrvatskog poslovnog tržišta o planiranim javnim investicijskim projektima i budućim javnim natječajima u Hrvatskoj njegovom trajnom dostupnošću na internetskim stranicama CEI-a. Podaci u E–registru važeći su na dan objave na internetskim stranicama CEI-a. Pružanje informacija hrvatskim poduzetnicima kroz E-registar je u namjeri poticanja prijavljivanja hrvatskih poduzetnika na natječaje i projekte u zemlji u što većem broju, a kako bi angažmanima na njima stekli i proširili potrebne baze referenci poduzetnika radi lakše prijave na međunarodne natječaje, ali i ostale natječaje u zemlji, a time i potaknuti izvoz hrvatskih proizvoda, usluga i znanja.

Sva  javna društva, nositelji projekata koji se objavljuju u E–registru prethodno daju svoju suglasnost za objavu podataka. Javna društva ukazala su veliku spremnost na suradnju i pomoć u pružanju informacija hrvatskim poduzetnicima.

Trenutno se u E–registru nalazi 146 javnih investicijskih projekata. Očekuje se proširivanje registra dodatnim projektima u novoj poslovnoj godini razvojem novih planova i ulaganja javnih društava. Plan investicija je u međuovisnosti sa završetkom poslovne godine te je većina investicijskih projekata već u provedbi s odabranim isporučiteljima ili izvođačima. Po usvajanju plan investicijskih projekata za 2015. godinu javna društva će nominirati dodatne projekte za objavu u E–registru.

Podaci u E–registru ažurirat će se jednom mjesečno (do kraja tekućeg mjeseca).

 

E - registar

Polja u e - registru

 

*Akcijski plan podrške izvozu 2014.-2015. Vlade RH dostupan je na:

akcijski plan podrške izvozu

akcijski plan podrške izvozu - prilog 1