Mreža industrijske energetske efikasnosti

MIEE - Mreža industrijske energetske efikasnosti je nacionalni energetski program poticanja energetske učinkovitosti u gospodarstvu - malim, srednjim i velikim poduzećima.

Ideja mreže je povezivanje potrošača energije, stručnjaka, državnih institucija, zainteresiranih strana u funkcionalnu strukturu koja za cilj ima poboljšanje racionalnog korištenja energije. MIEE vode Nacionalno koordinacijsko tijelo za energetsku učinkovitost (CEI), Energetski Institut Hrvoje Požar (EIHP), Ministarstvo gospodarstva (MINGO), Ministarstvo poduzetništva i obrta (MINPO), Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU), Hrvatska gospodarska komora (HGK), Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) i Hrvatska obrtnička komora (HOK).

Tijekom travnja i svibnja 2015. godine organizirane su radionice za sva zainteresirana poduzeća i to u Osijeku, Rijeci, Splitu, Zagrebu, Karlovcu, Zadru, Varaždinu i Dubrovniku. Novi ciklus radionica, čiji je cilj promoviranje programa Mreže, edukacija i podrška poslovnim subjektima u pripremi projekata te prijavi na natječaje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, započeo je prvom radionicom u listopadu 2015. godine.

Sve dodatne informacije o programu možete dobiti na ee@cei.hr