CEI sudjelovao na savjetovanju njemačkih tvrtki u Münchenu o potencijalima malih hidroelektrane u Republici Hrvatskoj

Datum objave: 13.03.2015

U Münchenu je 24. veljače održan Informativni skup na temu "Male hidroelektrane u Hrvatskoj i Albaniji". Skup je organizirala tvrtka Eclareon GmbH u suradnji s Njemačko-hrvatskom industrijskom i trgovinskom komorom, uz potporu Saveznog ministarstva gospodarstva i energije SR Njemačke. 

Na skupu su Hrvatsku predstavljali Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora, Centar za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija, Hrvatski operator tržišta energije i Energetski institut Hrvoje Požar. Zainteresirane tvrtke su kroz izlaganja dobile podatke o potencijalu malih hidroelektrana u Hrvatskoj, ciljevima za izgradnju malih hidroelektrana u Hrvatskoj, postupku ishođenja potrebnih dozvola i važnim propisima, poticajnim cijenama za proizvodnju električne energije iz malih hidroelektrana, elektrana u sustavu poticaja koje su u pogonu te projektima koji imaju potpisane ugovore o otkupu električne energije s Hrvatskim operatorom tržišta energije.

Na skupu su bile prisutne i neke njemačke tvrtke koje su sudjelovale u realizaciji projekata iz malih hidroelektrana u Hrvatskoj te tvrtke koje imaju namjeru sudjelovati u takvim projektima.

Dodatna suradnja između njemačkih gospodarstvenika će se nastaviti na delegacijskom putovanju koje će se održati u Zagrebu od 18. do 21. svibanja 2015.

Dodatne informacije nalaze se na stranicama Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore