Istra dobiva četiri nove škole po europskim standardima

Projektom javno-privatnog partnerstva u Istarskoj županiji će se do 1. rujna 2016. godine izgraditi i rekonstruirati četiri škole, ukupne vrijednosti  164 milijuna kuna.

Datum objave: 03.02.2014

U Puli je danas potpisan Sporazum o provođenju JPP projekta "Istra škole" kojim su obuhvaćene četiri škole.  Javno-privatnim partnerstvom izgradit će se nova Medicinska škola u Puli, rekonstruirati i nadograditi Osnovna škola "Mate Balota" u Bujama, a na porečkom području izgradit će se nova područna škola Finida i nadograditi postojeća područna škola Žbandaj.

Sporazume su, u sjedištu Istarske županije, u Puli, potpisali ministar znanosti, obrazovanja i sporta RH Željko Jovanović, gradonačelnik Pule Boris Miletić, gradonačelnik Poreča Edi Štifanić, gradonačelnik Buja Edi Andreašić, predsjednik Upravnog odbora Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija Josip Borak, ravnateljica OŠ Mate Balota Buje Rosana Jović i ravnateljica Medicinske škole Pula Gordana Ćoso.

Ministar Željko Jovanović izjavio je kako je ovo važan događaj za cijelu Hrvatsku, koji dokazuje da je Istri obrazovanje na prvome mjestu. Također, naglasio je naglasio kako se radi o povijesnoj prilici koja će učiniti obrazovanje dostupno svima po jednakim uvjetima.