Poduzetnicima na raspolaganju nacionalni i europski poticaji za mjere energetske učinkovitosti

U Županijskoj komori u Zadru, 6. svibnja je održana treća regionalna radionica o energetskoj učinkovitosti u gospodarstvu.

Datum objave: 11.05.2015

U Županijskoj komori u Zadru, 6. svibnja je održana treća regionalna radionica o energetskoj učinkovitosti u gospodarstvu. Primjena načela energetske učinkovitosti tvrtkama može osigurati uštede na energentima u iznosu od 5 pa do 60%,ovisno o vrsti projekta, a na raspolaganju im je i niz mogućnosti sufinanciranja iz nacionalnih i europskih sredstava.

Radionice o energetskoj učinkovitosti za poduzetnike organizirane su kao dio aktivnosti programa Mreže industrijske energetske efikasnosti (MIEE), u kojem sudjeluje niz institucija: Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo poduzetništva i obrta, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska udruga poslodavaca, Centar za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Energetski institut Hrvoje Požar. Nakon radionice u Osijeku, Opatiji i Zadru u svibnju će uslijediti i radionice u Splitu, Zagrebu, Bjelovaru, Karlovcu i Varaždinu.