Potpisan Ugovor Ugovor o realizaciji projekta javno-privatnog partnerstva „Klinički bolnički centar Rijeka“ procijenjene kapitalne vrijednosti 3,2 milijarde kuna.

Danas je u Rijeci potpisan Ugovor o realizaciji projekta javno-privatnog partnerstva „Klinički bolnički centar Rijeka“ procijenjene kapitalne vrijednosti 3,2 milijarde kuna.

Datum objave: 19.12.2013

Ova dugo očekivana investicija realizirat će se kroz model javno – privatnog partnertstva  kao  dio Okvirnog programa izgradnje, dogradnje i rekonstrukcije javnih građevina prema ugovornom obliku javno–privatnog partnerstva koji je Vlada RH prihvatila u travnju 2012. godine.

Procijenjena vrijednost projekta iznosi 3,2 mlrd kuna i jedan je od najznačajnijih projekata u Republici Hrvatskoj.

Projekt obuhvaća:

 

Ugovor su potpisali ministar zdravlja Ranko Ostojić, gradonačelnik grada Rijeke Vojko Obersnel, sanacijski ravnatelj KBC Rijeka Herman Haller te predsjednik Upravnog odbora Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija Josip Borak.  

Centar za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija će u ime Ministarstva zdravlja provoditi i koordinirati sve aktivnosti ovog JPP projekta , a to znači da će nakon što se definira opsega projekta izraditi Komparator troškova koji dubinskom analizom projekta utvrđuje koji model isporuke poreznim obveznicima isporučuje veću vrijednost za novac – tradicionalni ili JPP, nakon izrade Komparatora priprema se JPP ugovor sa svim tehničkim prilozima i u AJPP se dostavlja Informacija o provedbi projekta.