Predstavljen projekt „Uspostavljanje mreže institucija za mjerenje i verifikaciju ušteda energije u jugoistočnoj Europi“

Dana 15.09.2015. u hotelu International u Zagrebu u organizaciji CEI kao Nacionalnog koordinacijskog tijela za energetsku učinkovitost i GIZ-a (Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit) predstavljen je projekt „Uspostavljanje mreže institucija za mjerenje i verifikaciju ušteda energije u jugoistočnoj Europi“.

Datum objave: 18.09.2015

Dana 15.09.2015. u hotelu International u Zagrebu u organizaciji CEI kao Nacionalnog koordinacijskog tijela za energetsku učinkovitost i GIZ-a (Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit) predstavljen je projekt „Uspostavljanje mreže institucija za mjerenje i verifikaciju ušteda energije u jugoistočnoj Europi“.

Glavni cilj ovog projekta je uspostaviti mrežu institucija zaduženih za provedbu politike energetske učinkovitosti u regiji Jugoistočne Europe. Sve države Jugoistočne Europe su pozvane da se pridruže mreži.

Ova mreža će koristiti kao platforma za razmjenu iskustava i znanja iz područja energetske učinkovitosti, a namjera je da postane stalna mreža suradnje među zemljama jugoistočne Europe na provedbi politike energetske učinkovitosti. Velika je čast da ovaj projekt ima i vrlo važnu ulogu u aktivnostima Energetske zajednice te da njemački GIZ snažno podupire ove aktivnosti.